Gå direkt till innehåll
SAGORNA – Modiga, spännande och mystiska berättelser på svenska och arabiska, med en massa musik!

Pressmeddelande -

SAGORNA – Modiga, spännande och mystiska berättelser på svenska och arabiska, med en massa musik!

Den 26 augusti är det urpremiär för Unga Teaterns Sagorna av Helena Röhr. Sagor har ofta färdats i många tusen år. Från mun till mun och till sist landat på ett papper i en sagobok. Med inspiration av många olika sagoskatter flätas sagorna samman till en föreställning för barn från 5 år. Häng med när de tre sagoberättarna öppnar en väska packad med berättelser på svenska och arabiska, med en massa musik!

Regissören och dramatikern Helena Röhr tror på sagans kraft:
– Jag tror att sagor kan rädda liv. Att om rätt saga berättas vid rätt tillfälle så kan den rädda något i oss. När vardagen är tråkig och kanske jobbig eller mörk, kan det kännas skönt och viktigt att få sitta ner och läsa eller lyssna på en saga en stund.

Medverkar i föreställningen gör Yazan Alqaq, Håkan Paaske och Henrik Svalander.

Sagorna är producerad av Unga Teatern, Malmö Stadsteaters barn- och ungdomsverksamhet, och spelas på turné i Skåne samt på Unga Teaterns scen Studion under säsongen 2016/2017.

Vi kommer inte att ha något pressmöte inför premiären men kontakta gärna mig för intervjuer med regissör och skådespelare. Läs mer om föreställningen i det bifogade materialet.

Med vänlig hälsning,
Carin Hebelius, Malmö Stadsteater
040-20 86 76, 0702-27 42 38

Ämnen

Kategorier

Regioner


Malmö Stadsteater spelar nyskriven dramatik varvat med klassiker på tre scener: Hipp, Intiman och Studion som även omfattar Unga Teatern.

Kontakter

Carin Hebelius

Carin Hebelius

Presskontakt Kommunikatör/pressansvarig 0702 274238

Anette Zetterlund

Presskontakt t f VD Ekonomi