Gå direkt till innehåll
Tina Pour Davoy i ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar”. Foto: Mats Bäcker
Tina Pour Davoy i ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar”. Foto: Mats Bäcker

Nyhet -

Föreställningen ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar” streamas på Malmö Stadsteaters hemsida.

I slutet av mars skulle Unga Klara och Uppsala stadsteater gästa oss med föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Nu blir det istället ett digitalt gästspel och en streamad version av föreställningen som visas på hemsidan.

Johannes Anyurus roman är en science fiction-thriller om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek, och om terrorns och fascismens mekanismer. Boken som kom ut 2017, blev en stor kritiker- och försäljningssuccé, belönades med Augustpriset och har översatts till en rad olika språk.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar gestaltar den rädsla som många känner för växande populism och extremism. Det är en högaktuell berättelse om nationalism, rädsla och radikalisering. Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag? Vad kan vi lära oss av att se bakåt och framåt i tiden?

Föreställningen streamas på Malmö Stadsteaters hemsida den 18 mars kl 19 och 20 mars kl 18. Före och efter sändningen kommer publiken att bjudas in till vår Live-studio på Hipp där teaterchef Kitte Wagner håller i en introduktion och ett eftersamtal. Biljettpriset är 100 kr och gäller för en visning oavsett hur många som tittar. Biljetterna släpps den 1 mars. Föreställningen erbjuds också till gymnasiet och åk 9.

PRODUKTIONSFAKTA 

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar hade urpremiär på Unga Klara den 29 oktober 2020, i regi och dramatisering av Farnaz Arbabi, efter en roman av Johannes Anyuru. Föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater.

I rollerna: Ester Claesson, Astrid Kakuli, Robin Keller, Rita Lemivaara, Bashkim Neziraj, Tina Pour Davoy och Davood Tafvizian

Efter en roman av Johannes Anyuru
Regi och dramatisering: Farnaz Arbabi
Filmatisering: Karl-Oskar Gustafsson och Milja Rossi
Ljudtekniker och ljudmix: Erica Engborg
Scenografi: Jenny Kronberg
Kostymdesign: Elin Hallberg
Mask- och perukdesign: Erika Nicklasson
Ljusdesign: Johan Sundén
Musik: Mikael Karlsson
Dramaturger: Marie Persson Hedenius och Jens Ohlin
Regi- och produktionsassistent: Klara Gattbro
Rekvisitör och attributmakare: Sofia Andersson
Grafisk form: Studio Parasto Backman

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Carin Hebelius

Carin Hebelius

Presskontakt Kommunikatör/pressansvarig 0702 274238

Anette Zetterlund

Presskontakt t f VD Ekonomi