Gå direkt till innehåll
”De skyddssökande kvinnorna” får premiär på Malmö Stadsteaters scen Intiman 10 oktober 2019.
”De skyddssökande kvinnorna” får premiär på Malmö Stadsteaters scen Intiman 10 oktober 2019.

Nyhet -

AUDITION: Kvinnliga körsångare sökes till föreställningen De skyddssökande kvinnorna

I höst kommer Malmö Stadsteater att spela föreställningen De skyddssökande kvinnorna, med premiär på Intiman den 10 oktober 2019. Nu söker vi 18 kvinnor till en kör som ska medverka i föreställningen. Kvinnor mellan ca 16–27 år är välkomna att söka till kören.

Under säsongen 2019/2020 har Malmö Stadsteater, Betty Nansen Teatret och Ålborg Teater gått samman i ett storskaligt samarbete. Föreställningen De skyddssökande kvinnorna sätts under säsongen upp på alla de tre teatrarna med en ny kör i varje stad. Därför söker vi nu 18 unga kvinnor till den kör som tillsammans med tre skådespelare från Malmö Stadsteater ska medverka i föreställningen. Föreställningens körledare är Sofia Söderberg, och den regisseras av Simon Boberg.

Världens äldsta asyldrama

De skyddssökande kvinnorna skrevs för 2 500 år sedan av den grekiske tragedimästaren Aiskylos, och är ett av världens äldsta teaterstycken. Samtidigt är stycket så aktuellt, att man skulle kunna tro, att det skrivits idag.

En grupp unga kvinnor lämnar allt och går ombord på en båt i Nordafrika för att segla över Medelhavet. De flyr från våld, övergrepp och tvång och ber om beskydd i Grekland hos Kungen av Argos. Här säger lagen, att kungen ska ge dem asyl, men ska kungen nu lyssna till lagen och de skyddssökande kvinnorna eller ska han beskydda sina invånare och sin stad mot möjliga konflikter?

En kör av lokala röster

Gruppen med skyddssökande kvinnor är föreställningens nav och ska spelas av en kör med kvinnor mellan ca 16 och 27 år. Kören talar direkt till publiken i salongen med sång och koreografi. Regissören Simon Boberg förklarar körens roll och betydelse:

– Normalt i en sån här föreställning är kören en slags kommentator, som från sidolinjen kommenterar den pågående handlingen och huvudpersonerna. Men i den här förställningen är kören själva drivkraften i handlingen, och det är mycket speciellt, säger regissören Simon Boberg körens roll och betydelse.

Kören ska bestå av yngre kvinnor från närområdet, och ska spegla mångfalden i den stad där föreställningen spelar. Utöver kören medverkar tre skådespelare och tre musiker, som spelar live på scen.

De skyddssökande kvinnorna framförs i en ny bearbetning av den skotske dramatikern David Greig och med nyskriven musik av John Browne.

Vem söker vi?

Kvinnor mellan ca 16-27 år, från Malmöområdet, som kan utrycka sig i både sång och rörelse. Erfarenhet av körsång är en fördel, men inte ett krav.

Ansökan

Du skall skicka in en kort video som innehåller en kort motivation varför du gärna vill medverka i föreställningen och en a capella-sång som du själv väljer. Sista dag för anmälan är 17 mars. Klicka på länken nedan för att läsa mer och fylla i din ansökan: https://www.malmostadsteater.se/om-oss/auditions

De skyddsökande kvinnorna är ett samarbete mellan Betty Nansen Teatret i Köpenhamn, Ålborg Teater och Malmö Stadsteater, och spelar på alla tre scener under säsongen 2019/2020. I varje uppsättning medverkar en ny lokal kör.

För ytterligare information kontakta:

Kitte Wagner, teaterchef, +45 20 12 35 48, kitte.wagner@malmostadsteater.se

Carin Hebelius, kommunikatör/press, +46 702 274238, carin.hebelius@malmostadsteater.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Carin Hebelius

Carin Hebelius

Presskontakt Kommunikatör/pressansvarig 0702 274238

Anette Zetterlund

Presskontakt t f VD Ekonomi