Gå direkt till innehåll
​Teatergruppen Lilla Nasareth
​Teatergruppen Lilla Nasareth

Pressmeddelande -

Soppa, teater och Lilla Nasaret

Den 30 oktober är det premiär för Malmö Stadsteaters lunchteater på Intiman. Med en god värmande soppa och nybakat bröd bjuder teatergruppen Lilla Nasareth in till föreställningen Den stora Högtiden (för Gud och de fattiga och döda), en liten pjäs de själva skrivit och regisserat. Efter det totala haveriet med sitt Julspel under Hipp Night förra året, får gruppen nu en chans att återupprätta sin heder på Intiman. Gruppen låter hälsa att de förberett sig noga den här gången och att inget kan gå fel.

Malmö Stadsteater presenterar en lunchteater som grundar sig i en komeditradition från England, där allt som kan gå fel i en föreställning också gärna gör det. Går fel alltså. Genren kallas Coarse Acting, som betyder opolerat eller av bristande kvalitet, och har sedan 1970-talet varit en populär teaterform som långsamt spridit sig utanför landets gränser. 

Skådespelarna Mattias Linderoth och Henrik Svalander är upphovsmakarna bakom lunchteatern, och berättar om utmaningen den här genren är för ensemblen:

– För en skådespelare är det givetvis en rolig utmaning att spela inte bara en roll, utan två. I föreställningen får ni möta några av Stadsteaterns skådespelare, som iklär sig rollerna av helt andra skådespelare, som i sin tur spelar roller i en föreställning framtagen av skådespelarna själva (alltså de skådespelare som skådespelarna spelar). Själva föreställningen är också framtagen av skådespelarna själva (skådespelarna som spelar skådespelarna som spelar föreställningen alltså). Glasklart? Då så, hjärtligt välkomna!

Kontakta gärna mig för ytterligare information och intervjuer med ensemblen!

Med vänlig hälsning,

Carin Hebelius, presskontakt
0702-274238, carin.hebelius@malmostadsteater.se

LUNCHTEATER
av Malmö Stadsteaters ensemble 

Regi: Mattias Linderoth
Medverkande: Susanne Karlsson, Mattias Linderoth, Erik Olsson, Henrik Svalander, Sandra Stojiljkovic.

Spelas på Intiman 30 oktober – 30 november 2018.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Malmö Stadsteater spelar nyskriven dramatik varvat med klassiker på tre scener: Hipp, Intiman och Studion.

Kontakter

Carin Hebelius

Carin Hebelius

Presskontakt Kommunikatör/pressansvarig 0702 274238

Anette Zetterlund

Presskontakt t f VD Ekonomi