Gå direkt till innehåll
AI-partiet spelas på Augusten 10 mars – 26 april. Foto: Henrik Hellström
AI-partiet spelas på Augusten 10 mars – 26 april. Foto: Henrik Hellström

Pressmeddelande -

Premiär för AI-partiet!

Det politiska partiet AI-partiet har öppnat ett nytt högkvarter i Malmö. Partiets ledare är inte människa, det är en Artificiell Intelligens! En fantastisk ledare tycker partiet – den förhåller sig opartisk, har en helt faktabaserad hjärna med oändlig kapacitet, och behöver aldrig sova! Men partiet behöver fler anhängare för att kunna få politisk makt. Skulle du kunna tänka dig att ha ett AI som ledare?

På Augusten får publiken träffa själva AI:t och partimedlemmar som hjälper att förstå varför just deras parti borde få en röst. En representant från det framgångsrika amerikanska AI partiet är på besök för att övertala de svenska ungdomarna att lita på AI:t. Men även de mest övertygade anhängarna står inför ett problem: hur ska vi få AI:t att lita på oss?

Föreställningen är interaktiv och escaperoom-aktig. Den spelas på dagtid för högstadiet och gymnasiet, samt två offentliga föreställningar spelas 4 och 5 april kl 18.

AI-partiet spelas på Augusten 10 mars – 26 april. Kontakta mig för pressfrågor eller recensionsbiljetter. Vill du ha recensionsbiljett till premiären fredag 10 mars kl 10, svara senast måndag 6 mars. Föreställningen spelas för en gymnasieklass.

Vänliga hälsningar,


Carin Hebelius, pressansvarig

0702-274238, carin.hebelius@malmostadsteater.se

AI-partiet
Av Bombina Bombast och First Kiss Production

Premiär på Augusten 10 mars 2023. Spelas t.o.m. 26 april 2023.

Manus: Emma Bexell
Regi: Stefan Stanišić
Scenografi och kostym: Svante Back
Video: Stefan Stanišić och Jesper Berger
Interaktionsdesign: Jesper Berger
Ljus: Jesper Berger
Ljud: John Conlon
Mask: siv Nyholm
I rollerna: Ronja Svedmark, Andrew Z Kelsey, Anders Andersson

Originalkoncept: The Center for Everything (FI), Triage Live Art Collective (GE/AU), Bombina Bombast (SE) och First Kiss Production (NO)

En samproduktion mellan Bombina Bombast och Unga Malmö Stadsteater, och ett samarbete med MKB.

AI-partiet genomförs med stöd av Kulturrådet i Norge, Kulturbryggan, Region Skåne, Kulturrådet, Nordisk kulturfond, Konstnärsnämnden, Malmö stad och Festspillene i Nord-Norge.

Bombina Bombast
Bombina Bombast är ett turnerande scenkonstkompani med bas i Malmö under konstnärlig ledning av Emma Bexell & Stefan Stanisic. Sedan starten 2011 har kompaniet skapat över 30 originalverk för scen och film karaktäriserade av mötet mellan scenkonst och innovativa teknologier. Kompaniet har presenteras på festivaler och scener runt om i världen: teaterfestivaler i Europa, USA och Asien och filmfestivaler som Cannes och Sundance. 2019 blev de mottagare av Thaliapriset för föreställningen Ögonvittnen på Unga Malmö Stadsteater.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Malmö Stadsteater spelar nyskriven dramatik varvat med klassiker på tre scener: Hippodromen, Intiman och Studion.

Kontakter

Carin Hebelius

Carin Hebelius

Presskontakt Kommunikatör/pressansvarig 0702 274238

Anette Zetterlund

Presskontakt t f VD Ekonomi