Gå direkt till innehåll
”Var inte rädd, Lilla Krabban” får Sverigepremiär i Malmö Stadsteaters Ateljé den 14 maj.
”Var inte rädd, Lilla Krabban” får Sverigepremiär i Malmö Stadsteaters Ateljé den 14 maj.

Pressmeddelande -

Populär bilderbok blir spännande teaterföreställning om att övervinna rädslor.

Nu blir Chris Haughtons populära bilderbok barnföreställning i Malmö Stadsteaters teaterrum Ateljén.Var inte rädd, Lilla Krabban handlar om att våga göra det du är rädd för, något som kan kännas jätteläskigt. Föreställningen har skapats med inspiration från förskolegrupper i Malmö, där barnen bidragit med sina tankar, teckningar och idéer. Sverigepremiär blir det den 14 maj och biljetterna är släppta!

Lilla Krabban och Stora Krabban bor i en pöl, men en dag ska de på utflykt och ta ett dopp i det stora havet. Där kan vi hoppa ner i vattnet, säger Stora Krabban. Lilla Krabban har aldrig badat i havet och tycker det verkar farligt. Karim Rashed har dramatiserat Chris Haughtons bok och regisserar föreställningen. Han vill att den unga publiken ska kunna känna igen sig och relatera till sina egna rädslor:

– Den enda vägen att leva livet är att våga, utforska och chansa. Detta kräver mod, och rädslan är en gångbräda till mod. Den finns inom oss alla, unga som gamla, och den är ofta kopplad till det okända, och därför är detta ett mycket angeläget tema för yngre barn. Jag vill att berättelsen ska ha en stark igenkänning, och få barnen att relatera till sina egna rädslor och hur de kan övervinna dem. Konstnärligt jobbar vi med enkla medel och föreställningen bjuder på en avslappnad stämning med både sång och musik i Ateljén, som är ett litet rum med ett stort fönster ut mot gatan. Krabbor är roliga figurer, speciellt för att de går sidledes, vilket gör att det allvarliga temat får en rolig form, säger regissören Karim Rashed.

Var inte rädd, Lilla Krabban
spelas i Malmö Stadsteaters Ateljé på Kalendegatan 12 mellan 14 maj – 30 augusti 2024. Föreställningen riktar sig till barn i förskoleålder från 3 år. Rollerna som Stora Krabban och Lilla Krabban spelas av Emil Gustavsson och Shada Sulhav.

För ytterligare information och pressfrågor kontakta:

Carin Hebelius, pressansvarig
carin.hebelius@malmostadsteater.se, 0702-274238

VAR INTE RÄDD, LILLA KRABBAN
Av Chris Haughton, i dramatisering av Karim Rashed

Sverigepremiär i Ateljén den 14 maj 2024

Lilla Krabban och Stora Krabban bor i en pöl, men idag ska de på utflykt och ta ett dopp i det stora havet. Där kan vi hoppa ner i vattnet, säger Stora Krabban. Lilla Krabban har aldrig badat i havet. Då blir jag kanske rädd, säger Lilla Krabban? Stora Krabban lovar att det kommer bli jätteroligt, men Lilla Krabban vill nog inte för det kan ju visst vara farligt vad än Stora Krabban säger! Hand i hand klättrar de över klipporna mot havet och äventyret. Ska Lilla Krabban våga hoppa i?

Var inte rädd, Lilla Krabban är en berättelse om att våga göra det du är rädd för och som kanske känns jätteläskigt. Föreställningen har skapats med inspiration från förskolegrupper i Malmö, där barnen bidragit med sina tankar, teckningar och idéer. Var inte rädd, Lilla Krabban riktar sig till barn i förskoleålder och spelas i Malmö Stadsteaters Ateljé på Kalendegatan 12 i Malmö.

Originaltitel: Don’t Worry, Little Crab
Bokens förlag: Walker Books Ltd, London.

Föreställningen görs i samarbete med Förskoleförvaltningen Malmö Stad och det pedagogiska utvecklingsteamet i Område A.

KONSTNÄRLIGT TEAM

Dramatisering och regi: Karim Rashed
Kostym: Leif Persson
Rekvisita: Elin Kihlström
Ljud och musik: Gigi Sanadiradze
Text och musik slutlåten: Malin Bejram Ellström och Karl-Gustav Kronhamn
Produktion och arrangemang slutlåten: Karl-Gustav Kronhamn
Mask: Siv Nyholm
Konstnärligt stöd och rörelsecoach: Hedvig Claesson
Dramaturg: Anton Elmgren

I ROLLERNA

LILLA KRABBAN – Shada Sulhav
STORA KRABBAN – Emil Gustavsson (praktikant från Teaterhögskolan i Luleå)

Ämnen

Kategorier

Regioner


Malmö Stadsteater spelar nyskriven dramatik varvat med klassiker på tre scener: Hippodromen, Intiman och Studion.

Kontakter

Carin Hebelius

Carin Hebelius

Presskontakt Kommunikatör/pressansvarig 0702 274238