Gå direkt till innehåll
Foto: Irene Pelayo Lind
Foto: Irene Pelayo Lind

Pressmeddelande -

Mycket härlig dramatik på Intiman!

Malmö Stadsteater står inför en spännande tid med ombyggnaden av Hippodromen på Kalendegatan och flera samarbeten på nya spelplatser i staden. Men allt blir inte annorlunda, på vår scen Intiman blir det mesta som vanligt med mycket härlig dramatik – som vi presenterar idag!

Det kommande spelåret på Intiman innehåller allt från Tjechovs älskade ensemblepjäs Måsen, Sverigepremiär för Lars Noréns pjäs Son Fader Moder, efterlängtad premiär av Borkmania som fick ställas in pga pandemin, den nyskrivna komedin Chefen och nypremiär till våren av aktuella Varför älskar ingen de lesbiska?.

Under ombyggnaden av Hippodromen flyttar vår biljettkassa in i Intimans foajé, och dessutom kommer våra populära och förmånliga teaterpaket att ha Intimans föreställningar som utgångspunkt. Biljettpaketen släpps idag och övriga biljetter till Intimans föreställningar släpps den 17 augusti.

Teaterchef Kitte Wagner ser fram emot ett härligt teaterår på Intiman och på alla nya spelplatser i Malmö:

– Nu ska vi äntligen få träffa vår publik igen, och jag hoppas de också längtat lika mycket efter oss. Under tiden som Hippodromen på Kalendegatan byggs om kommer vi att ses som vanligt på Intiman, men också över hela Malmö. Det blir ett dramatiskt utbytesår med många nya spännande samarbeten. Drama is everywhere!

Kommande föreställningar på Malmö Stadsteaters scen Intiman:

MÅSEN
Av Anton Tjechov

Premiär på Intiman 18 september 2021

I Anton Tjechovs tidlösa älskade komedi är temperamentet högt och känslorna svallande. Handlingen kretsar kring ett härligt stort konstnärligt kollektiv på ett gods ute på landet. Här umgås bofasta och sommargäster huller om buller, och alla är olyckligt kära. Det är snabbt, roligt och handlar om hela livet – skapandet, ungdomen, åldrandet och framförallt om kärleken. Kärleken mellan mor och son, mellan kvinna och man, och kärleken till människor man inte kan få. Måsen är en gedigen ensemblepjäs rik på både humor, tragedi och livslust.

Regi: Eva Dahlman
Scenografi och kostym: Karin Betz
Ljusdesign: Ellen Ruge
Mask: Siv Nyholm
Dramaturg: Felicia Ohly
I rollerna: Erik Borgeke, Göran Dyrssen, Kajsa Ericsson, Fredrik Gunnarson, Klara Hodell Risberg, Alexander Jubell, Karin Lithman, Erik Olsson, Lotten Roos, Johannes Wanselow.

SON FADER MODER
Av Lars Norén

Sverigepremiär på Intiman 23 oktober 2021

Med aggressiv humor och ljuvlig krass bitterhet sätter Lars Norén fingret på vår omöjlighet att kommunicera med varandra genom livet. I ett möte mellan en son och hans föräldrar ligger både uppgörelse och försoning i luften. Son Fader Moder är en av Lars Noréns sista pjäser, ett drömspel där han i skiljelandet mellan liv och död återknyter kontakten med sina tidiga familjedramer Natten är dagens mor och Kaos är granne med Gud, som båda var enorma succéer på Malmö Stadsteater under 1980-talet.

Förlag: Lars Natten Norén AB
Regi, scenografi och komposition: Martin Rosengardten
Kostymdesign: Matilda Hyttsten
Ljusdesign: Mira Svanberg
Koreografi: Ossi Niskala
Mask: Åsa Trulsson
Dramaturg: Felicia Ohly
I rollerna: Lars Bringås, Susanne Karlsson, Katarina Lundgren-Hugg, Dag Malmberg, samt samt Vincent Book och Hugo Hybinette

BORKMANIA
Av Henrik Ibsen, i bearbetning av Alejandro Leiva Wenger

Premiär på Intiman 5 februari 2022

Borkman är den tyske regissören Stefan Puchers första uppsättning på en svensk teaterscen! Känd för att experimentera med klassikerna kommer hans Borkman bli en starkt visuell samtida och tekniskt nyskapande uppsättning med mycket svart humor. Så här har du helt enkelt aldrig sett en Ibsenpjäs förut!

Översättning: Klas Östergren
Förlag: Colombine Teaterförlag
Regi: Stefan Pucher
Scenografi: Bettina Pommer
Kostym: Annabelle Witt
Ljuddesign: Christopher Uhe
Ljusdesign: Robert Claesson
Mask: Siv Nyholm
Dramaturg: Felicia Ohly
I rollerna: Hanna Carlsson, Fredrik Gunnarson, Mari Götesdotter, Alexander Jubell, Karin Lithman, Linn Mildehav, Conny Vakare

CHEFEN
Av Malin Axelsson

Premiär på Intiman 12 mars 2022

Vem är det som egentligen bestämmer och varför kan kollegan inte fixa med kaffe och bananer utan att börja gråta? Chefen är en bisarr, rolig och mörk komedi på kontor med hög igenkänningsfaktor där en soffa från korridor 9C spelar en av huvudrollerna. För vem och vad får finnas kvar i företagets slimmade framtidsvisioner där chefen minsann ”hör vad du säger” men redan är inne i nästa omorganisation och måste byta värdegrundsord i fikarummet.

Förlag: Colombine Teaterförlag
Regi: Maria Löfgren
Scenografi och kostym: Pia Wiik
Ljusdesign: Patrik Bogårdh
Mask: Elisabeth Karlsson
I rollerna: Erik Borgeke, Susanne Karlsson, Cecilia Lindqvist, Katarina Lundgren-Hugg, Erik Olsson

VARFÖR ÄLSKAR INGEN DE LESBISKA?
Av Felicia Ohly

Nypremiär på Intiman 22 april 2022.

Ett samarbete mellan Riksteatern och Malmö Stadsteater.

Välkommen till en nyskriven humoristisk odyssé i ett lesbiskt universum! Vad innebär det att vara lesbisk idag, och hur har det sett ut om vi blickar bakåt i tiden? Det och många andra frågor ställs i den här nyskrivna komedin. Föreställningen hade sin urpremiär under World Pride i Malmö i augusti 2021.

Regi: Py Huss Wallin
Scenografi och kostym: Siri Areyuna Wilhelmsson
Ljusdesign: Sofie Gynning
Komposition och ljuddesign: Dijle Yigitbas
Mask: Åsa Trulsson
Dramaturg: Amanda Fromell
I rollerna: Arina Katchinskaia, Cecilia Lindqvist, Linn Mildehav, Magdi Saleh

För ytterligare information kontakta:

Carin Hebelius, kommunikatör/press
0702-27 42 38, carin.hebelius@malmostadsteater.se

Ämnen

Regioner


Malmö Stadsteater spelar nyskriven dramatik varvat med klassiker på tre scener: Hipp, Intiman och Studion.

Kontakter

Carin Hebelius

Carin Hebelius

Presskontakt Kommunikatör/pressansvarig 0702 274238

Anette Zetterlund

Presskontakt t f VD Ekonomi

Relaterat innehåll