Gå direkt till innehåll
Lilja Fredrikson i En annan värld
Lilja Fredrikson i En annan värld

Pressmeddelande -

En annan värld – ett magiskt och hisnande äventyr som blandar film med teater för barn 6-9 år!

Den 8 september är det urpremiär på Unga Teatern för En annan värld. Föreställningen blandar animationer och skådespeleri med musik och är baserad på teckningar som nyanlända barn i Malmö tecknat på temat ”En annan värld”. Teckningarna har sedan omvandlats till animationer som projiceras i scenrummet. På ett konkret sätt blir berättelserna i barnens teckningar levandegjorda.
Arbetet med barnen har utvecklats i samarbete med IM (Individuell Människohjälp) och Barn i väntan/Barn i start

Regissören och Unga Teaterns konstnärliga ledare Sara Cronberg berättar att föreställningen är ett experiment på flera plan:

En annan värld handlar om ett barn som genom leken och fantasin lyckas bearbeta ett ganska våldsamt minne om flykt och fara. Föreställningens bildvärld är skapad av barn som själva flytt från ett krig. Tanken är att jag som konstnär tar ett steg tillbaka och istället låter barnen själva skapa bilderna av fara, äventyr och framförallt en ny och bättre värld. Den är ett experiment både för att det är barnens bildvärld som styr berättelsen och dramat. Och för att vi blandar ”projection mapping”, projektioner, drama och musik i ett så nära samarbete mellan konstformerna.

Sara Cronberg vill hitta mer interaktiva sätt att kommunicera med sin unga publik:
– Den lydiga publiken som sitter i ett mörker och låter sig underhållas av den stora konstnären känns som ett lite förlegat sätt att berätta historier på, säger hon.

Rollen som barnet i föreställningen görs av skådespelaren Lilja Fredrikson.

En annan värld rekommenderas för barn i åldrarna 6-9 år, och spelas på Unga Teaterns scen Studion för skolor på vardagar, och offentliga föreställningar på helger.

Kontakta gärna mig för intervjuer med regissör och skådespelare. Läs mer om föreställningen i det bifogade materialet.

Med vänlig hälsning,

Carin Hebelius, Malmö Stadsteater
040-20 86 76, 0702-27 42 38, carin.hebelius@malmostadsteater.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Malmö Stadsteater spelar nyskriven dramatik varvat med klassiker på tre scener: Hipp, Intiman och Studion som även omfattar Unga Teatern.

Kontakter

Carin Hebelius

Carin Hebelius

Presskontakt Kommunikatör/pressansvarig 0702 274238

Anette Zetterlund

Presskontakt t f VD Ekonomi

Relaterat innehåll